Ultrahang

Ultrahang

A 20.000 Hz-nél magasabb frekvenciájú hangokat ultrahangnak nevezzük. Az ultrahang az emberi hallástartomány feletti hanghullám: az emberek nem hallják, de az állatok közül a kutyák, denevérek, delfinek igen, (sőt, ez utóbbi két állat maga is képes ultrahangot kiadni, hogy segítse tájékozódását).

Az ultrahang végeredményben egy mechanikai rezgés, melynek közvetítéséhez a test különböző szövetei szolgálnak, melyekben a hullám különböző sebességgel terjed, nyelődik el, vagy verődik vissza. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi képalkotásra (pl. ultrahang). Mivel az ultrahang a belső szervekről különbözőképpen verődik vissza, különböző szövetek, szervek képe is megmutatható a képernyőn.

Az ultrahang fokozza a sejthártya áteresztő képességét, így segítségével nagy hatóanyag-tartalmú anyagokat lehet bejuttatni a szervezetbe. Az ultrahang különböző sorrendben melegíti fel a szöveteket (szelektív hőhatás), a zsírszövetben elnyelődik, az izomnál és csontnál visszaverődik, míg a zsírszövetben elnyelődik. Emiatt lehetséges az, hogy a gondosan megválasztott frekvenciájú (40.000 Hz) Forever Slim ultrahangos zsírbontó készülék csak a zsírszövetre hat, a többi szövetet és szervet nem károsítja.

Az ultrahang behatolásához kozmetikai ultrahang gélre, ún. vivőanyagra van szükség, nélküle a az ultrahanghullámok egyszerűen visszaverődnének a bőrről, mert a bőr jóval sűrűbb közeg, mint a levegő. Ha viszont az ultrahang eleve egy sűrűbb közeggel érintkezik (gél), akkor lecsökken a két közeg között lévő sűrűségkülönbség, és ilyen módon az ultrahang már át tud hatolni a bőrön.

Ügyfélszolgálat