IPL technológia

Az IPL egy angol mozaikszó, amely az Intense Pulsed Light (intenzíven pulzáló fény) kifejezésből tevődik össze.

Az IPL technológia nagy energiasűrűségű pulzált villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Az eljárás alapja azon folyamat, amikor a fény a világos felületekről visszaverődik, míg a sötét felületekben elnyelődik és ott hővé alakul. Ezt nevezik szelektív fototermolízisnek. Magyarán az IPL-el működő gépek által kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző fényelnyelésre alkalmas, melanin tartományában elnyelődik és átalakul hőenergiává, így a még csak növekedési fázisban lévő szőrtüszőket elpusztítja. Mivel a szőrszál még a növekedési fázisban elpusztul, 10-14 nap elteltével pedig kipotyog, ráadásul új szőrszál nem nő ki a régi helyett.

Az IPL készülékekbe a pulzáló villanások létrehozására speciális xenon lámpákat, optikai fókuszáló rendszert és kondezátorokat építenek annak érdekében, hogy gyors újratöltése biztosítsa a kívánt nagy energiakisüléseket, villanásokat.

Az IPL szőrtelenítés a lézerrel szemben teljesen fájdalommentes és sokkal kíméletesebb, gyorsabb eljárás, éppen ezért biztonságosan elvégezhető orvos vagy szakember jelenléte nélkül is. Emiatt az eljárás azok számára is ideális megoldást jelent, akik a tartós simaságot kedvelik és minderre gyors, fájdalommentes kezelés keretében kívánnak szert tenni.

Ügyfélszolgálat