Hogyan válasszak IPL, villanófényes szőrtelenítő gépet?

Napjainkban az otthoni villanófényes IPL szőrtelenítés igen nagy népszerűségnek örvend, rengeteg készülék közül választhatunk. A kínálat nagy, a döntés pedig nem könnyű.

Vásárlás előtt mindenképp érdemes tájékozódni, mert nagyon eltérő technikai felszereltségű gépekkel találkozhatunk, más-más árfekvésben, és persze nem mindegy, hogy a pénzünkért megkapjuk-e azt, amit szeretnénk. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy a legtöbb gyártó/forgalmazó igen csekély információval látja el a vevőket, így aki nem ért hozzá (és ezzel a legtöbben így vagyunk), azt sem tudja, mire figyeljen, mit keressen, mik a buktatók. Ugye Ön sem szeretné, hogy kellemetlen meglepetések érjék IPL szőrtelenítő gép vásárlása után? Akkor ajánljuk figyelmébe lenti összeállításunkat, melyből megtudhatja, hogy milyen szempontok szerint vesse össze a piacon kapható otthoni tartós IPL szőrtelenítő gépeket.

Íme, a szempontok:

Mennyi garantált villanással rendelkezzen az IPL szőrtelenítő gép?

Ez az egyik legfontosabb információ! Tudnunk kell, hogy 1 nő teljes (hónalj + intim terület + lábak + karok) tartós szőrtelenítéséhez kb. 12.000-13.000 villanás szükséges, ezért önmagunkkal tolunk ki, ha olyan IPL szőrtelenítő gépet vásárolunk, ami ezt nem biztosítja. Válasszunk magas villanásszámú IPL szőrtelenítő gépet, főleg ha többen is szeretnénk majd használni a készüléket családi vagy baráti körön belül. Például ha testvérünkkel, barátnőnkkel vagy párunkkal közösen vásárolunk egy nagy villanásszámú gépet, akkor igazán költséghatékony megoldást választunk, és megnyugodhatunk: mindenki jól jár.

Legyünk tudatos vásárlók; legyen az a célunk, hogy a tartós szőrtelenítő gép kifizetése után lehetőleg ne kelljen még többet rákölteni! Úgy járunk a legjobban, ha minél olcsóbban vásárolunk meg egy olyan készüléket, ami a lehető legnagyobb villanásszámmal rendelkezik, mert akkor további extra kiadások nélkül érhetjük el a kívánt eredményt. Továbbá a kis villanásszámú készülékek ellen szól az is, hogy ezeknek a kondenzátora (ami a villanás leadását segíti) általában hamar ’’elfárad””, ezért hiába cserélgetjük a lámpákat, azok valószínűleg már nem fognak tudni olyan erős villanást leadni, mint az első, eredeti izzó.

Régebben tömérdek olyan IPL szőrtelenítő gép volt kapható, melyek csak drága cserelámpákkal voltak képesek 12.000-13.000 villanásszámot leadni, ezért ajánlatos volt vásárláskor nemcsak a gép árát figyelni, hanem a fenntartó költségeket, pl. a cserelámpák árát is belekalkulálni a végösszegbe. Napjainkban a legtöbb IPL szőrtelenítő gép már magas villanásszámú, de így sincs könnyű dolgunk, hiszen érdemes azt is górcső alá venni, hogy folyamatosan vagy kúraszerűen kell végezni a kezeléseket?!

Valóban garantált a készülék villanásszáma az összes fokozaton?

Vigyázat! Sok IPL szőrtelenítő gép termékismertetőjében csak „villanásszámot”, nem pedig „garantált villanásszámot” adnak meg. Ilyenkor bármilyen magas is legyen a megadott érték, sajnos nem lehet tudni, hogy meddig bírja majd a gép a használatot.

Sőt sokszor csak vásárlás után, a használati útmutatóból derül ki, hogy a termékismertetőben megjelölt – kiugróan magasnak tűnő – villanásszám egyáltalán nem garantált és csak a legalacsonyabb fokozaton történő használat esetén lehetséges!

Az ilyen csapdák elkerülése érdekében olyan IPL szőrtelenítő gépet érdemes választani, amelynek villanásszámát a gyártó garantálja.

Milyen otthoni tartós szőrtelenítő technológiát válasszak?

Manapság az IPL mellett léteznek más technológiájú (HPL, ELOS, stb.) otthoni tartós szőrtelenítést ígérő módszerek, azonban ezek közt van különbség.

A valódi IPL technológia 80-90%-os szőrzetcsökkenést okoz, pár hónapos használatot követően elérhetjük a tartós, évekig tartó szőrtelenséget. Ezt a technológiát kozmetikai szalonokban és otthon is használják.

A HPL, ELOS technológiák (melyek gyakran szintén IPL név alatt futnak) általában kombinált technológiák, melyben csak csökkentett hatásfokú IPL van. Ezeket a gépeket általában rádiófrekvenciával kombinálják, melyek azonban másra használatosak, a szőrtelenítés hatékonyságát nem erősítik. Ezek a technológiák 50-70%-os szőrzetcsökkenést eredményeznek, valamint általában folyamatosan kell ezeket használni. Ezt a technológiát csak otthoni gépekben használják.

Milyen sűrűn kell a kezeléseket végezni? Tartós vagy nem tartós?

Egészen elképesztő módon jó néhány olyan IPL szőrtelenítő gép kapható, mely azt állítja magáról, hogy tartós szőrtelenséget biztosít, viszont a felhasználói kézikönyvből kiderül, hogy a gyártó tulajdonképpen 6 hetente végzett FOLYAMATOS használatot ír elő. Hát igen, ki hogyan értelmezi a tartós fogalmát… Jóllehet legtöbbünk azért nem pár hetet ért a tartós szó alatt! Gondoljunk csak bele, ha néhány hetente ismételni kell a kezeléseket, akkor nem vagyunk előrébb, mint a gyanta/epilátor esetében, max. annyival, hogy így fájdalommentes. Ám egy IPL szőrtelenítő készüléknél elvárnánk, hogy ne kelljen folyamatos jelleggel csinálni a kezeléseket, hanem egy kezeléssorozat után csupán az évi pár fenntartó kezelésre kelljen összpontosítani. Elvégre pont azért szemezünk a tartós IPL szőrtelenítéssel, hogy ne csak hetekre szabaduljunk meg a szőröktől. Jó tanács: keressünk rá a neten a kinézett szőrtelenítő gép használati útmutatójára, nehogy a vásárlás után eszméljünk rá 1-2 különös információra!

Férfiak is használhatják-e az otthoni IPL szőrtelenítő gépet?

Ez is nagyon fontos szempont, hiszen manapság nemcsak a hölgyek, hanem az urak is szőrtelenítik magukat. Éppen ezért vásárlás előtt érdemes megvizsgálni, hogy a gyártó cég ajánlja-e mindkét nem számára a kinézett gép használatát. Ezen felül nézzük meg azt is, hogy a készülék mekkora villanásszámmal rendelkezik (lásd 1-es pont), azaz hány személy teljes tartós szőrtelenítését képes garantálni. Ne felejtsük el: a férfiaknak több villanás kell a kívánt eredmény eléréséhez, hiszen szőrzetünk erősebb, vastagabb, mint a hölgyeké.

Mely területeken legyen használható az otthoni IPL szőrtelenítő gép?

Teljesen jogos kívánság részünkről, ha már megvásárolunk egy otthoni IPL szőrtelenítő gépet, akkor azzal komfortosan és hatékonyan távolíthassuk el a nem kívánt szőrzetet, méghozzá majdhogynem mindenhonnan. A forgalomban lévő készülékek közül viszont igen kevés használható például az intim zónában. Tehát ha minden igényünket szeretnénk kielégíteni, és nem szeretnénk kellemetlen sérüléseket, csak olyan IPL szőrtelenítő gépbe invesztáljunk, amit biztonságosan és könnyedén alkalmazható intim területen is.

Mekkora legyen IPL szőrtelenítő gép? Kézi vagy asztali kivitelezésű legyen?

Előnyösebb, hogyha egy kicsi, könnyű szerkezet mellett döntünk, hiszen azt gond nélkül bárhova magunkkal vihetjük, akár egy külföldi útra is (nem kell emiatt túl nagy plusz súllyal számolnunk a poggyászban). Ha az adott IPL szőrtelenítő gép kisméretű, akkor egyszerűen, könnyen és szabadon lehet használni. Egy kis készülék hihetetlen szabadságot ad! Továbbá asztali készülékek esetén gondoljunk bele, mennyire körülményes dolog a szőrtelenítés folyamata különböző testrészek esetén.

Vezetékes vagy akkumulátoros legyen az IPL szőrtelenítő készülék?

Fontos átgondolni, hogy vezetékes vagy akkumulátoros gépet választunk, ugyanis elsőre talán kényelmesebbnek tűnhet az aksis IPL gép. Azonban, ha jobban megvizsgáljuk a kérdést, hogy vajon melyik kellemetlenebb, ha konnektor környékén kell végeznünk a szőrtelenítést, vagy ha az aksi lemerül szőrtelenítés közben, és fél lábunk szőrös marad. Továbbá az akkumulátor élettartama is korlátozott, az az első, ami egy elektronikai készülék esetén tönkremehet, valamint ha nem figyelünk a megfelelő töltésre (folyamatosan rátöltünk, mikor még nem merült le teljesen, felénél megszakítjuk a töltést, stb.), akkor még inkább veszélyeztetjük az IPL készülék élettartamát.

Szerencsére, ha a vezetékes készülék mellett töltünk, már vannak olyan IPL gépek, melyek viszonylag hosszú vezetékkel rendelkeznek, így kényelmesen használhatók akár kanapén ülve, akár a fürdőszobában, ahol épp szeretnénk szőrteleníteni.

Verhetetlen ár-érték arányú otthoni IPL szőrtelenítő gépet keres?


.

Diszkrét tartós IPL szőrtelenítés a DEESS IPL-lelIsmerje meg a DEESS IPL szőrtelenítő gépet!

 

300.000 garantált villanás a legmagasabb fokozaton is!

Évekig tartó szőrtelenség, már néhány fenntartókezeléssel!

Intim területek és arc szőrtelenítésére is alkalmas!

Férfiak és nők is használhatják!

Kicsi, könnyen és gyorsan használható kivitel!

 

Ügyfélszolgálat